Interview Met Lisanne Smits & Renske de Vent | Skills Heroes 2022!

Waarom heb je je ingeschreven? Ben je zelf op het idee gekomen of heeft iemand je erop gewezen?
Lisanne Smits: Een nieuwe uitdaging. Waarom niet? Ik kan het altijd proberen. Dat was de insteek. Als het niet lukt heb ik het tenminste gedaan. 

Renske De Vent: We hebben een presentatie gekregen van Natasja Bosvelt de Skills coördinator met uitleg over de Skills Heroes. Hier voelde ik me erg op aangesproken en heb me hier toen voor aangemeld.

Welke taken van een Management Assistent lijken jou het leukst om als opdracht te krijgen?
Lisanne Smits: Het communiceren, e-mailtjes schrijven, plannen en organiseren. Als er maar een beetje uitdaging in zit. 

Renske de Vent: Agendabeheer, dingen uitzoeken en organiseren. Dit doe ik thuis en in mijn privéleven ook veel. Dat is gewoon iets wat ik superleuk vind.

Welke opdracht gaat voor jou een uitdaging worden?
Lisanne Smits: Dat vind ik een lastige. Ik hoop eerlijk gezegd dat ze geen notuleren gaan geven. Ik heb niet iets specifieks waar ik tegen opkijk. 

Renske de Vent: Direct reageren op een situatie of iets moeten improviseren wordt voor mij wel een uitdaging, dus hier zou ik wel wat meer op kunnen oefenen.

Hoe heb je jezelf voorbereid?
Lisanne Smits: Heel veel oefenen op school, veel opdrachten maken. Het is veel praktijk dus het moet hopelijk wel goed komen. 

Renske de Vent: Door elke keer je huiswerk te maken en op te letten tijdens de lessen. Ook vraag ik soms wel om extra uitleg als ik iets niet helemaal begrijp of op een andere manier wil leren.

Ben je bang voor de tegenstanders?
Lisanne Smits: Je weet niet wat hun kwaliteiten zijn. Bang ben ik niet. Je moet de tegenstanders niet als een vijand gaan zien vind ik. 

Renske de Vent: Een klein beetje. De andere deelnemers komen allemaal heel zelfverzekerd over. Ik betwijfel alleen of alle scholen wel veel aandacht geven aan de voorbereiding van de Skills Heroes. Op het ROC van Twente doen ze dit namelijk wel en hier ben ik wel heel blij mee.

Als jij nu in je kledingkast zou kijken, wat zou dan jouw outfit zijn voor de finale?
Lisanne Smits: Ik denk aan iets van een blazer, een rokje en nette laarzen. Geen trui en broek. 

Renske de Vent: Een rode blazer met een zwarte wijde stoffen broek. Zelf vind ik dit altijd een nette uitstraling hebben en door de rode kleur spring je er toch uit.

Wat ga je de avond ervoor doen om jezelf voor te bereiden?
Lisanne Smits: Eigenlijk simpelweg een beetje chillen. Ik ga me niet al te druk maken. Ik ga er vooral van genieten 

Renske de Vent: Misschien even sporten om mijn hoofd leeg te maken. Daarna nog even reflecteren op oude opdrachten die ik heb gemaakt. Alleen ga ik dit niet te veel doen of tot laat in de avond, want rust is ook heel belangrijk om je te kunnen focussen.